Oefenduels EK: Engeland en Frankrijk winnen, Duitsland gelijk tegen Denemarken
i

Getty Images

Oefenduels EK: Engeland en Frankrijk winnen, Duitsland gelijk tegen Denemarken

Eimert Pruis • 01:07, 03-06-2021 / Laatste Update: 18:22, 13-12-2023

Niet alleen Nederland speelde woensdagavond een oefenwedstrijd op weg naar het EK. Net als Oranje wist ook Duitsland niet te winnen: 1-1. De Duitsers hadden met Denemarken overigens wel een wat sterkere tegenstander. Engeland en Frankrijk wonnen wel hun vriendschappelijke potjes.

Duitsland kwam via Florian Neuhaus nog wel op voorsprong. Yussuf Poulsen zette vervolgens de eindstand op het scorebord.

Engeland

Engeland versloeg Oostenrijk, dat in dezelfde EK-groep zit als Oranje. Bukayo Saka, die al heel blij is dat hij bij de groep zit voor het EK, maakte het enige doelpunt, 1-0.

Benzema

Frankrijk vierde de terugkeer van Karim Benzema, na jarenlange afwezigheid vanwege de bekende sekstape-affaire. Benzema mocht na een klein half uur aanleggen voor een strafschop maar miste. Neco Williams van Wales was er toen al af met rood. Uiteindelijk won Les Bleus makkelijk met 3-0. Een treffer van Benzema bleef echter uit. Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé scoorden wel.

Georgië en Noord-Macedonië

En dan was er nog Georgië. De volgende tegenstander van Oranje, zondag in Enschede. Zij deden alvast vertrouwen op richting Nederland en wonnen met 2-1 van Roemenië. Eerder op de avond was de derde tegenstander van Nederland in de EK-groep aan het spelen: Noord-Macedonië. De op papier zwakste broeder van groep C wist net niet te winnen van Slovenië, 1-1. Elif Elmas (Napoli) maakte de 1-0, waarna Slovenië diep in blessuretijd gelijk maakte.