Oekraïense bondscoach: 'We voetbalden voor de soldaten in de loopgraven'
i

ANP

Oekraïense bondscoach: 'We voetbalden voor de soldaten in de loopgraven'

Joris Kaper • 10:39, 02-06-2022 / Laatste Update: 06:35, 12-12-2023

Bondscoach Oleksandr Petrakov van Oekraïne heeft na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Schotland verteld wat hij tegen zijn spelers zei voor de aftrap van het duel.

Petrakov zei tegen zijn spelers: "We voetballen voor de soldaten in de loopgraven, voor de mensen in de ziekenhuizen, voor de gewone mensen, voor ons land, de fans en de slachtoffers." Na afloop liet de bondscoach weten dat "deze overwinning niet alleen voor mij en de spelers is, maar een overwinning voor ons hele land. We hebben al onze emoties in de wedstrijd gelegd. De zege betekent zoveel voor ons land. Het is heel mooi dat we alle Oekraïners weer even blij hebben gemaakt in deze zware tijden."

Play-off finale

Door de zege in de play-offs van het WK is Oekraïne een stap dichterbij het WK in Qatar. In de play-offs wacht het land een duel met Wales. "We gaan alles doen wat in onze macht ligt om te winnen", aldus Petrakov.

De ontmoeting tegen Schotland was de 1e officiële interland sinds de Russische militaire invasie begin dit jaar. De wedstrijd zou eigenlijk al eind maart worden gespeeld, maar moest vanwege de oorlog worden uitgesteld.