'Oekraïense jeugdspeler van Shakhtar Donetsk spoorloos na wedstrijd tegen Antwerp'

Noah Hoogenboezem • 22:43, 13-10-2023 / Laatste Update: 03:15, 07-01-2024

Shakhtar Donetsk draaide vorige week een 2-0-achterstand om in een 3-2-overwinning tegen Antwerp in de Champions League. Dan denk je dat het groot feest is, maar niets is minder waar. Het jeugdteam van Shakhtar speelde dezelfde dag in de Youth League tegen de beloften van Antwerpe en 1 van de Oekraïense spelers is sinds die wedstrijd compleet spoorloos.

Net als in de Champions League was Shakhtar ook beter in de Youth League en Oleksandr Rosputko speelde de hele wedstrijd bij de Oekraïeners. Een dag later wilde Shakhtar het vliegtuig pakken, maar de 19-jarige Rosputko was ineens nergens te vinden. Uiteindelijk vloog de club zonder hem terug.

Gevlucht naar Rusland?

Ondertussen zijn er heel veel verhalen over waar hij precies zou zijn. Zo gaat zelfs het gerucht rond dat hij naar Rusland is gevlucht. Dat zou bijzonder zijn aangezien Rusland sinds februari 2022 met een invasie in Oekraïne bezig is. De club zou hebben laten weten aan UA-football dat het contract van de speler ontbonden wordt als hij zich niet binnen 5 dagen meldt.