Oud-international Serhiy Rebrov aangesteld als nieuwe bondscoach Oekraïne
i

Pro Shots

Oud-international Serhiy Rebrov aangesteld als nieuwe bondscoach Oekraïne

Trevor Wagener • 17:14, 07-06-2023 / Laatste Update: 01:59, 12-12-2023

Serhiy Rebrov is de nieuwe bondscoach van Oekraïne. De 49-jarige voormalig aanvaller moet het land, dat sinds begin vorig jaar in oorlog is met buurland Rusland, aan kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland zien te helpen.

Rebrov maakte in de jaren 90 furore als doelpuntenmaker. Na een geweldig seizoen 1991/1992 vertrok hij naar Dynamo Kiev, waar hij 8 jaar bleef en in 2000 een transfer naar Tottenham Hotspur verdiende. Later speelde hij nog voor onder meer Fenerbahce en West Ham United, voordat hij terugkeerde bij Dynamo. Voor Oekraïne scoorde Rebrov 15 keer in 75 interlands.

Nieuwe bondscoach Oekraïne

De goalgetter stopte in 2006 als international, en in 2009 als profvoetballer. Daarna werd hij trainer en was hij onder meer de baas bij 'zijn' Dynamo Kiev, het Saoedische Al-Ahli, Ferencvaros in Hongarije en Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Eerder was hij al eens werkzaam als assistent bij het national elftal.

Conflict

"Dit is een speciaal moment, omdat dit hoofdstuk geschreven wordt tijdens de staat van beleg en in een bijzondere periode voor ons land", sprak Rebrov al doelende op het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

Programma

Oekraïne moet volgende week maandag oefenwedstrijd spelen tegen Duitsland. Daarna wachten de EK-kwalificatieduels met Noord-Macedonië en Malta. Kwalificatiepot nummer 1 ging verloren tegen Engeland (2-0).