Oekraïne kan weer juichen! Schotland wordt met 1-3 opzij gezet

Marcel Roes • 00:41, 02-06-2022 / Laatste Update: 09:42, 08-01-2024

Oekraïne gaat naar de finale van de play-offs voor een WK-ticket! In en tegen Schotland werd het 1-3. Op 5 juni speelt Oekraïne tegen Wales, dat in maart Oostenrijk versloeg.

Op Hampden Park in Glasgow kwam Schotland er in 1e helft amper aan te pas. Hadden ze te veel sympathie voor de tegenstander, die momenteel wereldwijd zoveel steun krijgt vanwege de oorlog in het land? De thuisploeg kwam tot 0 schoten op goal, de Oekraïners tot 4.

1 daarvan vloog erin: Andrii Yarmolenko lepelde de bal over de Schotse keeper. De 2e helft leverde in het begin hetzelfde spelbeeld op. Na 49 minuten was het 0-2: Roman Yaremchuk kopte raak.

Schotland schrikt wakker

Pas na een uur spelen leek Schotland te beseffen dat de WK-deelname wel heel ver weg was. Ze trokken met meer man naar voren en alhoewel dat enkele gevaarlijke counters opleverde, kwam de beloning toch. In de 79e minuut maakte Callum McGregor de 1-2.

Wissels

Daarna regende het Schotse aanvalsgolven. Het land werd ook geholpen door het wisselbeleid van de Oekraïnse bondscoach Oleksandr Petrakov, die in 7 minuten tijd 4 man verving. Da's wel erg veel in erg korte tijd.

Genadeklap

Maar de Schotten lieten te veel ruimte open in al hun aanvalsdrift. In de verlenging konden de gasten eenvoudig de bal naar voren passen. Artem Dovbyk rende frank en vrij over de Schotse helft en gaf de genadeklap: 1-3.