Oeps... Noorse bondscoach wisselt Haaland te vroeg: binnen 5 minuten van 1-0 naar 1-2

Bart van der Wijst • 22:06, 17-06-2023 / Laatste Update: 21:49, 11-12-2023

De Noorse bondscoach Ståle Solbakken zal de volgende keer iets beter nadenken voordat hij sterspeler Erling Haaland wisselt. Dat gebeurde zaterdagavond tegen Schotland, alleen dat liep niet goed af. Haaland, die scoorde, ging er bij 1-0 af. De Schotten zegevierden uiteindelijk met 1-2.

Na ongeveer een uur spelen benutte Haaland een strafschop. Al die feestjes en drank eisten wellicht zijn tol. In de 85e minuut haalde Solbakken zijn doelpuntenmaker naar de kant. Met alle gevolgen van dien...

Dubbel feest

Lyndon Dykes maakte 2 minuten na de aftocht van Haaland de 1-1. Maar daar hield het niet op voor de Schotten. Kenny McLean maakte de mooiste van de avond en uiteindelijk de winnende. Groot feest bij de schotten, die na 3 wedstrijden nog altijd de perfecte score hebben in de EK-kwalificatie: 9 punten.