Officieel: Érick Gutiérrez verlengt 1 dag na winst op Monaco contract bij PSV tot 2025

Joris Kaper • 20:36, 10-08-2022 / Laatste Update: 18:33, 08-01-2024

Een dag na de heerlijke winst van PSV op AS Monaco heeft Érick Gutiérrez zijn contract bij de Eindhovenaren verlengd. De Mexicaan had al gezegd te zullen verlengen, maar daar was nog wel een officiële krabbeltje voor nodig.

Gutiérrez was dinsdagavond samen met Luuk de Jong de held van de avond, omdat hij 1 minuut voor tijd de gelijkmaker binnenkopte tegen Monaco.

Contract verlengd tot 2025

'Guti' heeft zijn contract met 2 jaar verlengd en ligt nu vast tot medio 2025. De Mexicaan kwam in 2018 naar PSV, maar na een goede start verdween hij naar de bank, mede door een paar blessures. Onder Roger Schmidt leefde hij weer op en is op dit moment één van de uitblinkers bij PSV gebleken.

'Gewaardeerd en belangrijk'

"Ik voel me hier gewaardeerd en belangrijk", zegt de Mexicaan op de website van PSV. "Dat gevoel ontstond 1 á 2 jaar geleden. Sindsdien speel ik veel en voel ik dat ik het team kan helpen. Onder andere door het maken van belangrijke doelpunten, zoals dinsdag."

"Ik scoor niet vaak, maar als het gebeurt ga ik helemaal los. Het was bovendien een speciale avond. De sfeer en de passie die samen met de fans ontstond was fantastisch en ik hoop dat we dat dit seizoen vaker gaan meemaken. PSV heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ik voel me hier thuis en ben daarom heel blij dat ik blijf", aldus de middenvelder.