Officieel! Julian Nagelsmann gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Duitsland
i

Pro Shots

Officieel! Julian Nagelsmann gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Duitsland

Joris Kaper • 14:36, 22-09-2023 / Laatste Update: 04:08, 08-01-2024

Het nieuws circuleerde al een paar dagen, maar de Duitse voetbalbond heeft het nu ook officieel bekendgemaakt: Julian Nagelsmann is de nieuwe bondscoach van Duitsland. Dat meldt de DFB, de Duitse bond, op de website.

Nagelsmann tekent bij de Duitse bond een contract tot en met 31 juli 2024, en dat betekent dat Duitsland onder zijn aanvoering het EK van 2024 in eigen land gaat spelen. De nieuwe bondscoach was eerder de baas bij Hoffenheim, Leipzig en Bayern München.

Flick ontslagen

Nagelsmann is de opvolger van Hansi Flick, die 10 september werd ontslagen. Dat gebeurde na een 4-1 nederlaag tegen Japan. Hij won slechts 4 van de laatste 17(!) wedstrijden en onder zijn leiding werd Duitsland op het WK in Qatar in de groepsfase al naar huis gestuurd. Ook Louis van Gaal werd nog genoemd als één van de kandidaten voor het Duitse elftal.

Trip naar de VS

In oktober mag Nagelsmann het met Duitsland voor de eerste keer proberen bij de wedstrijden tegen VS en Gold Cup-winnaar Mexico. Het land hoeft als gastland van het EK natuurlijk geen kwalificatiewedstrijden te spelen.