Officieel! Julio Velázquez is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard
i

ANP

Officieel! Julio Velázquez is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard

Joris Kaper • 00:14, 10-09-2022 / Laatste Update: 00:31, 12-12-2023

Julio Velázquez is officieel de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De 40-jarige Spanjaard heeft een contract getekend tot en met het einde van dit seizoen. De Spanjaard neemt ook assistent-trainer Jaime Mut, performance coach Javier Chocarro en data-analist Miguel Pérez mee naar Limburg.

De Spanjaard kijkt uit naar zijn periode in Sittard, zo vertelt hij op de clubsite. "Ik heb in de afgelopen periode de selectie aandachtig geanalyseerd. Er staat een groep met enorm veel potentie, de stand op de ranglijst geeft mijns inziens een vertekend beeld. Natuurlijk neemt de positie druk met zich mee, maar daarvoor moet je niet weglopen. We moeten met z’n allen aan het gezamenlijke doel werken om deze club hogerop te brengen," aldus Velázquez.

'Niks overhaast doen'

Het duurde even voordat de Limburgers een nieuwe trainer hadden, maar technisch manager Sjoerd Ars liet weten geen overhaaste beslissingen te willen nemen. "We hebben met verschillende trainers gesproken de afgelopen periode. Julio maakte in zijn presentatie indruk door de manier waarop hij ons team had geanalyseerd, met daarin de pijnpunten, maar zeer zeker ook de mogelijkheden."

Vorige clubs

Velázquez was in het verleden onder meer werkzaam bij Villarreal, Udinese en Deportivo Alaves. Hij komt zaterdag naar Nederland en zal de uitwedstrijd tegen NEC bijwonen vanaf de tribunes. Maandag zal hij voor de 1e keer op het trainingsveld staan bij Fortuna.