Officieel: Wim Jonk ook in Eredivisie trainer van FC Volendam
i

Pro Shots

Officieel: Wim Jonk ook in Eredivisie trainer van FC Volendam

Sjors Tanis • 15:36, 25-06-2022 / Laatste Update: 00:41, 12-12-2023

Trainer Wim Jonk heeft 2 dagen voor de start van de voorbereiding zijn contract bij FC Volendam verlengd. De 55-jarige Volendammer ligt nu ook komend seizoen vast bij de club die is gepromoveerd naar de Eredivisie.

Jonk beloofde direct na de promotie al om bij Volendam te blijven, maar het duurde lang tot de handtekeningen onder het contract werden gezet.

'Nog veel stappen zetten'

"Met de promotie naar de Eredivisie is ons eerste doel behaald, maar we zijn er nog lang niet", zegt de oud-international van Oranje. "De Eredivisie gaat niet alleen veel meer van onze spelers en staf vragen, ook de club als geheel kan en moet nog veel stappen zetten voordat onze basis stevig genoeg is. Dat is ook logisch bij een meerjarenplan. Nu wacht ons een mooie nieuwe uitdaging en daar kijk ik naar uit."

In het nieuwe contract van Jonk is een optie voor nog een seizoen opgenomen. De oud-speler van FC Volendam, Ajax, Internazionale, PSV en Sheffield Wednesday werkt sinds 2019 bij Volendam. Zijn ploeg eindigde afgelopen seizoen achter FC Emmen als 2e in de Keuken Kampioen Divisie en keerde daardoor na 13 jaar terug op het hoogste niveau.