Marcel Roes • 11:14, 14-09-2021 / Laatste Update: 09:11, 05-01-2024

Voetballegende Pelé (80) mag de afdeling intensieve zorg van een ziekenhuis in São Paulo verlaten. Dat heeft een van zijn dochters, Kely Nascimento, bekendgemaakt via Instagram.

"Hij maakt het goed na de operatie. Hij heeft geen pijn en is in een goede stemming. Helaas kan hij nog niet alles eten, maar hij zal volharden", aldus Nascimento. "Hij zal binnen 1 of 2dagen naar een normale kamer verplaatst worden en dan huiswaarts gaan. Hij is sterk en met de steun en zorg van het briljante ziekenhuispersoneel en alle liefde, energie en licht die de wereld stuurt, zal hij hier doorheen komen."

Pelé (80) heeft een operatie ondergaan om een vermoedelijke tumor in de dikke darm te verwijderen. De tumor is gevonden tijdens routineonderzoek naar hart- en bloedvaten en laboratoriumonderzoek van de afgenomen monsters.

3 keer wereldkampioen

De 3-voudig wereldkampioen (1958, 1962 en 1970) werd 2 weken geleden opgenomen in het ziekenhuis. De oud-speler van Santos en New York Cosmos sukkelt al jaren met zijn gezondheid. Hij onderging verschillende operaties aan zijn heup. Pelé had ook problemen met zijn wervelkolom en knie. Enkele jaren geleden werd bij hem een niersteen verwijderd.