Omar Elabdellaoui maakt ongelooflijke comeback na vuurwerkincident

Bart van der Wijst • 23:22, 21-02-2022 / Laatste Update: 23:53, 11-12-2023

Omar Elabdellaoui moest vrezen voor zijn carrière nadat hij op 31 december 2020 ernstig gewond raakte bij een vuurwerkincident in Istanbul. De Noorse rechtsback, die ooit 7 wedstrijden voor Feyenoord speelde, ging 11 keer onder het mes en maakte maandagavond na 13 maanden afwezigheid zijn rentree.

"De eerste dagen waren het ergst. Alles was compleet zwart, ik had plots geen besef meer van tijd en ruimte, het was zo eng en onwerkelijk", sprak Elabdellaoui in gesprek met The Guardian.

Wonderdokter

"Er waren veel mensen en zoveel lawaai. Stemmen worden zoveel luider als je niet kunt zien. Hoe langer het duurde, hoe banger ik werd. Ik probeerde rustig te blijven, maar had regelmatig paniekaanvallen. Niemand durfde mij te vertellen hoe erg het eruit zag, maar aan hun stemmen hoorde ik dat het niet best was", aldus de rechtsback.

Na het incident was er 5 tot 10 procent kans dat Elabdellaoui weer zou kunnen zien. Wonderdokter Edward Holland van het Cincinnati Eye Institute kreeg het voor elkaar. In september kon de rechtsback weer zien, vanaf toen begon zijn weg om weer profvoetballer te worden.

Met de oud-Feyenoorder 90 minuten de lijnen won Galatasaray weer eens, voor het eerst sinds 25 december 2021. Er werden in totaal 4 penalty's gegeven, het werd 2-3 voor Gala tegen Göztepe.