Onbegrip na handsbal bij Fortuna Sittard - PEC: 'Dit is honderd procent een penalty'
Bram van Polen klaagt bij de scheidsrechter / Pro Shots

Onbegrip na handsbal bij Fortuna Sittard - PEC: 'Dit is honderd procent een penalty'

08:39, 17-03-2024

Mitchell Dijks kreeg zaterdagavond in de eigen zestien de bal tegen de arm, maar kreeg geen penalty tegen. Na de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle was dat hét onderwerp van gesprek.

Dijks kreeg een bal van Bram van Polen op zijn arm, maar de VAR kon niet met honderd procent zekerheid zeggen dat dat inderdaad zo was. Omdat Dijks zelf na de wedstrijd zei dat hij hem inderdaad tegen zijn arm kreeg, weten we het nu zeker. Maar ook na de videobeelden leek het toch al redelijk duidelijk.

Van Polen snapt er dan ook niks van: "Dijks zei het zelf ook tegen mij. Wat moet je hier van zeggen? We hebben de VAR sowieso niet echt mee dit seizoen. Dit is een honderd procent penalty. Ik weet niet wat ze daar in Zeist doen." Nadat Van Polen hoort dat de VAR geen uitsluitsel kon geven, zei hij: "Dan kan je net zo goed geen VAR meer doen."

Ook 'dader' Dijks reageerde erop. "Ik heb vaak ongeluk gehad, maar omdat het nu lekker gaat...", zegt hij met een big smile. "Het mag ook een keer goed vallen, toch?"

Uitslag

Fortuna Sittard won het duel met 3-1. Kaj Sierhuis was wederom trefzeker en ook Justin Lonwijk en Alessio da Cruz scoorden. Lennart Thy deed in de 93e minuut nog wat terug namens PEC.