Onderlinge spanningen in spelersgroep Ajax? Willem van Hanegem vermoedt van wel
i

Pro Shots

Onderlinge spanningen in spelersgroep Ajax? Willem van Hanegem vermoedt van wel

Joris Kaper • 17:47, 17-02-2023 / Laatste Update: 00:00, 12-12-2023

Het gebrek aan creativiteit bij Ajax komt door onderlinge spanningen in de spelersgroep. Dat zegt Willem van Hanegem in de AD Willem & Wessel-podcast. "Sommige spelers waren goed met de vorige trainer, anderen juist niet. Spelers gaan dan over elkaar kletsen en dan krijg je een andere sfeer binnen het team", aldus De Kromme.

Door zo'n situatie kan het gebeuren dat Ajax er, zoals donderdag tegen Union Berlin, niet in slaagt ook maar 1 keer op doel te schieten. "Als het onderling niet goed zit, speel je ook niet goed. Als je elkaar in het veld niet meer helpt, blijft er weinig over", zegt Van Hanegem.

Hij kan zich bijvoorbeeld goed voorstellen dat sommige spelers zich afvragen waarom Dusan Tadic nog steeds wordt opgesteld, terwijl hij hopeloos uit vorm is.

Lees ook: 🎥 | Derksen en Van der Gijp fileren Ajax: ‘Bijna triest om naar te kijken, er is niks opgelost met de trainerswissel’

PSG

Door incidenten buiten het veld kunnen er spanningen ontstaan in een spelersgroep en dan staat iedere trainer machteloos, zegt Van Hanegem in de podcast. Als voorbeeld noemt hij het sterrenelftal van Paris Saint-Germain. "Spelers lopen er ongelukkig bij, Sergio Ramos en Neymar maakten deze week zelfs ruzie met fotografen. Die spelers denken dat ze heel wat zijn, dat ze zich van alles kunnen permitteren."

Droevige Messi

Van Hanegem vindt het droevig dat een speler als Lionel Messi bij PSG met zo weinig plezier voetbalt. Zijn advies is dan ook: "Lever je contract in en ga ergens anders voor je plezier spelen."