Onderzoek: 3 op de 10 Nederlanders vindt voetbal belangrijker dan seks
i

Pro Shots

Onderzoek: 3 op de 10 Nederlanders vindt voetbal belangrijker dan seks

Joris Kaper • 16:01, 15-11-2022 / Laatste Update: 01:16, 12-12-2023

Maar liefst 3 op de 10 Nederlanders vinden voetbal belangrijker dan seks. 27% van de Nederlanders zou zelfs even geen seks hebben om Oranje het WK in Qatar te zien winnen. Dat blijkt uit een onderzoek van LELO, een fabrikant van seksspeeltjes.

Hiermee scoren Nederlanders boven het wereldwijde gemiddelde van 20%. Sterker nog: Nederlanders verkiezen daarmee het vaakst voetbal boven seks. Zweden volgt daarachter met 26%. Italië en Portugal lijken minder geneigd om even geen seks te hebben in ruil voor een wereldtitel: Slechts 12% van de Italianen en 11% van de Portugezen zou dat doen.

Mannen vs. vrouwen

Opvallend is ook dat het vooral mannen zijn die de voorkeur geven aan voetbal. Bijna de helft van de Nederlandse mannen geeft dat aan, tegen nog geen 9 procent van de Nederlandse vrouwen.

Lees ook: Frenkie de Jong vol vertrouwen over goed WK-resultaat

Seks tijdens voetbal kijken

Toch kunnen mannen blijkbaar slecht 'nee' zeggen tegen een potje seks wanneer dat wordt gevraagd tijdens een wedstrijd op tv. 4 op de 5 gaven namelijk aan geen 'nee' te zeggen als ze die kans kregen. 19% geeft daarbij echter wel aan dat zij tijdens de daad de tv willen blijven zien.

Meer gekke feitjes

48% van de mannen die wel eens seks had tijdens een wedstrijd op tv, bleef tijdens de vrijpartij aan de wedstrijd denken, terwijl bijna 1/3e van de mannen aangaf dat de stand effect heeft op hun seksdrive. Maar daar staat ook tegenover dat 30% na een verloren wedstrijd juist behoefte heeft aan een goede vrijpartij.

Aan het onderzoek deden 11.000 fans mee uit 10 landen, waaronder ruim 1000 fans uit Nederland. Herken jij je in bovenstaande?