'Onderzoek naar nieuwe eigenaar Vitesse is af: streep door overname kan club in gevaar brengen'
i

Pro Shots

'Onderzoek naar nieuwe eigenaar Vitesse is af: streep door overname kan club in gevaar brengen'

Noah Hoogenboezem • 19:02, 04-12-2023

Vitesse heeft het loodzwaar. De club staat onderaan in de Eredivisie en heeft financiële problemen doordat de overname nog niet is goedgekeurd door de KNVB. Er lijkt wel snel duidelijkheid te komen. De Gelderlander meldt maandag namelijk dat het onderzoek naar Coley Parry, de man die Vitesse wil overnemen, is afgerond.

De KNVB schakelde het bureau Integis in om onderzoek te doen naar Parry en zijn Common Group. De Amerikaan wil Vitesse al sinds meer dan een jaar overnemen. Integris moest onderzoeken of Parry geloofwaardig is en of hij echt het vermogen heeft om Vitesse te kopen. Daar zijn twijfels over.

Licentiecommissie

Het rapport van Integis gaat naar de licentiecommissie van de KNVB en die moet dan besluiten of de overname wel of niet doorgaat. Parry heeft al 15 miljoen geïnvesteerd in Vitesse, maar dat wordt een schuld als de overname niet doorgaat. Volgens De Gelderlander kan Vitesse dat niet aan.

Banden met Rusland

Het onderzoek naar Parry is trouwens nog maar een deel van alles dat er wordt onderzocht door Integis. Vitesse is officieel nog in handen van de Rus Valeri Oyf. Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er veel sancties tegen Russen ingesteld. Er wordt dus nog onderzocht in hoeverre Vitesse banden heeft met de Russen. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

Bankrekening

Dat onderzoek kan ook een pijnlijke worden voor de club, want Vitesse heeft op dit moment een rekening bij de ING. Als blijkt dat er nog altijd banden zijn met Rusland dan gaat de bank die rekening opzeggen en kan Vitesse dus helemaal niets meer doen met geld.