OneLove-band keert terug: Super Sunday in regenboogkleuren
i

ANP

OneLove-band keert terug: Super Sunday in regenboogkleuren

Yvo van Dorst • 13:43, 02-03-2023 / Laatste Update: 21:51, 11-12-2023

De OneLove-banden worden in het weekend van 17 t/m 19 maart door de KNVB weer uit de kast gehaald in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Dat weekend worden ze gedragen vanwege de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart.

De KNVB wil de OneLove-actie dit keer ook in het amateur- en schoolvoetbal gaan gebruiken. De clubs krijgen allemaal een vlag om op de club te hangen, zodat ze de actie kunnen steunen. "We merkten dat daar behoefte aan was", vertelt een woordvoerder van de KNVB aan het Algemeen Dagblad.

Super Sunday

De actie later deze maand wordt ook op andere manieren opgeschaald, maar daar wordt later meer over bekend. In het weekend dat dit keer de OneLove-banden worden gedragen in de Eredivisie, is er een heuse Super Sunday met Ajax-Feyenoord, FC Twente-AZ, FC Groningen-SC Heerenveen, Vitesse-PSV en Excelsior-SC Cambuur.

Eerdere commotie

De ronde met de OneLove-banden is de 1e keer dat ze weer gedragen worden, sinds de ophef die ontstond rond de actie in oktober. Tijdens die actie wilden verschillende aanvoerders de band niet dragen vanwege hun geloofsovertuiging. "Het is iemands goed recht als hij niet meedoet. Het doel is niet dat iedere aanvoerder de band draagt. Maar hoe meer, hoe beter."

Met OneLove spreekt het voetbal zich uit vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie in de samenleving. Dat gaan we opnieuw doen rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.

📝 https://t.co/kwMbX1ynZc pic.twitter.com/Wl9qJy2f8k

— KNVB (@KNVB) March 2, 2023