Ontslag door shirtje van concurrent: Belgische voetballer schakelt juridische hulp in
Moussa Sissako in het shirt van RWDM © Getty Images

Ontslag door shirtje van concurrent: Belgische voetballer schakelt juridische hulp in

11:35, 22-03-2024 / Laatste Update: 11:35, 22-03-2024

Voetballer Moussa Sissako dacht even wat beelden te delen van zijn revalidatie. Echt goed had speler van RWDM daar echter niet overnagedacht: hij had namelijk een shirt van concurrent KV Kortrijk aan. Dat kostte hem zelfs zijn baan. Sissako is het daar niet mee eens en heeft juridische hulp om dit te gaan aanvechten

Sissako plaatste op zijn sociale media wat beelden van zijn revalidatie. Op die beelden, die al snel weer verwijderd werden, was te zien dat hij een shirt van Kortrijk droeg. Dat is de club waar zijn broer speelt, maar dat maakte de beleidsbepalers bij RWDM niks uit: Sissako werd op staande voet ontslagen.

RWDM en Kortrijk strijden onderin de Belgische competitie om het ontlopen van degradatie. Sissako werd door RWDM gehuurd van het Russische Sochi, maar na de actie van de voetballer uit Mali is dat contract per direct opgezegd.

Juridische hulp

Sissako laat het hier echter niet bij zitten en lijkt van plan het ontslag aan te vechten. De gehuurde voetballer uit Mali is geblesseerd en mist de rest van het seizoen. Volgens hem en zijn zaakwaarnemer is dit gewoon een manier om hem van de loonlijst te verwijderen. "Dit is flink overdreven en houdt echt geen steek", stelt een andere broer van de Sissako-familie die de belangen van Moussa behartigt tegenover Het Laatste Nieuws. Of er een rechtszaak komt is nog onduidelijk. Wel is Sissako naar de spelersvakbond United Athlete gestapt.

Eigen goal

Sissako kwam zo'n twee jaar geleden ook al met een opvallende reden in het nieuws. De voetballer uit Mali speelde voor zijn land, maakte een ongelukkige eigen goal en pakte daarna rood. Eén ding is in ieder geval zeker: het is nooit saai met Sissako in je ploeg.