Ook afgelasting in Bundesliga vanwege hevige sneeuwval
i

Friso Gentsch/dpa

Ook afgelasting in Bundesliga vanwege hevige sneeuwval

admin • 14:11, 07-02-2021 / Laatste Update: 11:28, 07-01-2024

We moeten het deze zondag zonder Eredivisiepotjes doen en ook in Duitsland gaat er het een en ander niet door. Zo is er een streep gezet door het treffen tussen Arminia Bielefeld en Werder Bremen.

Bij onze oosterburen is een flinke laag sneeuw gevallen en het bleek onmogelijk om het veld sneeuwvrij te maken. Het duel zou om 18.00 uur beginnen, maar rond het middaguur besloot de organisatie van de Duitse voetbalcompetitie over te gaan tot afgelasting.

Onbegonnen werk

Eerder op de dag had Arminia Bielefeld in samenspraak met de DFL, de Duitse voetballiga, nog afgesproken om alles op alles te zetten om het veld te prepareren voor de wedstrijd. Het bleek echter onbegonnen werk.

Vlap en Van der Hoorn

Bij Bielefeld had Michel Vlap, deze week op huurbasis overgekomen van Anderlecht, tegen Werder Bremen zijn debuut kunnen maken. Bij de nummer 16 van de Bundesliga speelt ook verdediger Mike van der Hoorn.

Hoffenheim - Frankfurt

De wedstrijd tussen TSG 1899 Hoffenheim en Eintracht Frankfurt staat wel voor zondagmiddag 15.30 uur op het programma. In de Nederlandse voetbalcompetitie besloot de KNVB zaterdag al om alle wedstrijden voor zondag af te gelasten vanwege het winterweer.