Ook de nieuwe aankopen helpen Chelsea niet: West Ham United wint met 3-1

Brian Vesseur • 21:39, 20-08-2023 / Laatste Update: 09:00, 12-12-2023

West Ham United heeft zondagavond met 3-1 van Chelsea gewonnen. Chelsea-invaller én debutant Moises Caicedo gaf in de ultieme slotfase een penalty weg, die werd binnengeschoten door Lucas Paqueta. Bij Chelsea zat er voor megaveel geld op de spelersbank. Zo kostte Caicedo al 116 miljoen euro.

Nayef Aguerd zette West Ham al na 7 minuten op voorsprong. Nieuweling Carney Chukwuemeka maakte er na 28 minuten 1-1 van. Enzo Fernandez kreeg een paar minuten voor rust de kans om Chelsea via een penalty op voorsprong te schieten, maar hij verprutste het. Michail Antonio zette West Ham aan het begin van de tweede helft wél op voorsprong: 2-1.

Chelsea pas op 1

Aguerd, die nog belangrijk was met een treffer, kreeg in de 67e minuut rood. Toch was het West Ham dat nog een keer scoorde. De Braziliaanse Paqueta, die in de belangstelling staat van Manchester City, maakte aan alle twijfels een einde: 3-1. West Ham United heeft nu 4 punten na 2 duels, Chelsea pakte pas 1 punt.