Ook Eredivisie zegt 'nee' tegen WK om de 2 jaar: 'Mening van heel Europa'
i

Pro Shots

Ook Eredivisie zegt 'nee' tegen WK om de 2 jaar: 'Mening van heel Europa'

Bart van der Wijst • 13:56, 23-10-2021 / Laatste Update: 13:18, 08-01-2024

De hoge piefen bij de FIFA denken dat het een goed idee is om iedere 2 jaar een WK te houden, maar daar denken voetballers, trainers en competities toch anders over. Ook de Eredivisie CV vindt het geen slim plan van de wereldvoetbalbond.

Vrijdag stemde de Eredivisie in Milaan tegen het voorstel. "Los van de devaluatie van de titel als die iedere 2 jaar vergeven wordt, zijn de clubs hun spelers 15 tot 20 dagen per jaar extra kwijt aan het nationale team. Dat is veel te veel", stelde directeur Jan de Jong.

"Dat leidt tot allerlei planningsproblemen voor de wedstrijdkalender van de Eredivisie, een mogelijke waardedaling door een toenemend media-aanbod van grote toernooien in de zomer en het belangrijkste: een verdere belasting van spelers met kans op nog meer blessures. Dit is de mening van alle divisies in Europa. Groot en klein."

FIFA-baas Gianni Infantino wil dolgraag om de 2 jaar een WK.

Ook geen EK iedere 2 jaar

Daarnaast heeft de Eredivisie CV aan de UEFA gevraagd of ze zich willen uitspreken tegen een EK iedere 2 jaar. "De Eredivisie is daarmee voorstander van het behouden van de huidige balans tussen onze nationale wedstrijdkalender en de internationale club- en landelijke teamcompetities."