Ook Feyenoord moet wedstrijd schrappen vanwege inhalen Klassieker: 'Zijn geen winnaars'
i

Pro Shots

Ook Feyenoord moet wedstrijd schrappen vanwege inhalen Klassieker: 'Zijn geen winnaars'

Yvo van Dorst • 21:30, 25-09-2023 / Laatste Update: 23:13, 11-12-2023

Dennis te Kloese legt zich met Feyenoord in ieder geval neer bij de beslissing van de KNVB om de wedstrijd woensdag uit te spelen. De Rotterdammers zouden bijvoorbeeld een oefenwedstrijd tegen NAC spelen die woensdag niet kan doorgaan en ze leveren een gedeelte van de trainingsweek voor de duels met Atlético Madrid en Go Ahead Eagles.

Ajax heeft zich fel uitgesproken tegen de beslissing, maar Feyenoord accepteert de uitkomst dus wel. "Wij hoopten dat het competitiebestuur de 0-3 zou handhaven als uitslag", vertelt Te Kloese in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We moesten nu een oefenwedstrijd tegen NAC schrappen en bovendien had onze trainer graag de hele trainingsweek gehad om zich voor te kunnen bereiden op Go Ahead Eagles thuis en Atlético Madrid uit. Dat is nu niet het geval. Maar als er dan toch gespeeld moet worden, dan maar zo snel mogelijk."

Geen winnaars

Volgens Te Kloese is Feyenoord niet tevreden met de beslissing, omdat dat niet kan in deze situatie. "Helemaal niet zelfs. Er zijn geen winnaars in deze kwestie, het Nederlands voetbal heeft flink gezichtsverlies geleden. Ons gevoel na zondag is nog steeds slecht hoor. Laat dat duidelijk zijn. We stonden 0-3 voor en de wedstrijd leek gespeeld."