Ook geen uitsupporters welkom bij thuiswedstrijd Feyenoord tegen Lazio
i

ProShots

Ook geen uitsupporters welkom bij thuiswedstrijd Feyenoord tegen Lazio

Joris Kaper • 22:49, 11-10-2023 / Laatste Update: 18:26, 04-01-2024

Bij de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Lazio, op 25 oktober in Rotterdam, is geen uitpubliek welkom. Bij het Champions League-tweeluik mogen over en weer dus geen uitsupporters komen, want eerder werd al bekend dat Feyenoord het in de uitwedstrijd tegen Lazio zonder eigen supporters moet doen.

Met dat besluit, dat door het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken werd genomen, vinden burgemeester, politie, justitie en Feyenoord het niet verantwoord om in De Kuip wel Italiaanse fans te ontvangen. "Dit uit oogpunt van zowel veiligheid als, voor Feyenoord, uit het oogpunt van sportiviteit", meldt Feyenoord in een verklaring.

Meer Feyenoord-fans

Door het besluit komen er meer zitplaatsen vrij voor Feyenoord-supporters, zo een woordvoerder van Feyenoord woensdag aan het AD. Het is nog niet duidelijk hoeveel extra kaarten er beschikbaar zijn, maar dat zal snel duidelijk worden.

Feyenoorders niet welkom sinds eerdere rellen

De autoriteiten in Rome zitten niet op Feyenoord-supporters te wachten sinds hevige ongeregeldheden bij een duel tussen Feyenoord en AS Roma in 2015. Toen vonden er rellen plaats in de stad en daarbij raakte onder andere de 17e-eeuwse Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen beschadigd.