Ook Luis Suarez tekent bij Inter Miami: spits wordt herenigd met goede vriend Lionel Messi
i

Getty Images

Ook Luis Suarez tekent bij Inter Miami: spits wordt herenigd met goede vriend Lionel Messi

Noah Hoogenboezem • 19:19, 22-12-2023 / Laatste Update: 01:53, 05-01-2024

Inter Miami lijkt een heel simpel scoutingsnetwerk te hebben: alle oud-spelers van Barcelona zijn welkom. De club haalde eerder al Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba naar de Verenigde Staten en nu heeft ook Luis Suarez getekend. De Uruguayaan wordt daardoor herenigd met zijn goede vriend Messi.

Suarez speelde van 2014 tot en met 2020 bij Barcelona en vormde daar een gevreesde aanval met Messi en Neymar. Zo wonnen ze in 2015 de Champions League. Vooral met de Argentijn had hij ook naast het veld een goede band. De twee vrienden spelen vanaf komend jaar dus weer samen.

Nederland

Suarez, die natuurlijk ook bij FC Groningen en Ajax speelde, heeft aardig wat clubs gehad na zijn vertrek uit Barcelona. Hij speelde eerst nog twee jaar voor Atlético Madrid en daarna speelde hij voor zijn jeugdclub Nacional en het Brazilaanse Gremio.

MLS

Inter Miami haalde afgelopen seizoen niet eens de play-offs van de MLS, maar dat kwam vooral door het begin van het seizoen. De club stond namelijk onderaan toen Messi, Busquets en Alba in de zomer tekenden. Na hun komst wonnen ze bijna alle wedstrijden, maar het was niet genoeg om de play-offs te halen. Met Suarez zal de club hopen dat komend seizoen wel te gaan doen.