Ook personele problemen bij Frankrijk: 3 verdedigers haken af
i

Getty Images

Ook personele problemen bij Frankrijk: 3 verdedigers haken af

Jeroen Rooseboom • 16:24, 09-10-2023 / Laatste Update: 16:15, 08-01-2024

Frankrijk moet het vrijdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje stellen zonder verdedigers Dayot Upamecano (Bayern München), William Saliba (Arsenal) en Jules Koundé (FC Barcelona). De afmelding van het duo werd maandag door de Franse bond bevestigd.

Upamecano ging zondag naar de kant in de thuiswedstrijd van Bayern tegen Freiburg (3-0), Koundé viel later op de dag uit bij FC Barcelona in de uitwedstrijd tegen Granada (2-2). Saliba raakte na de wedstrijd tegen Manchester City geblesseerd. Jean-Clair Todibo (23), Axel Disasi (25) en Malo Gusto (20) zijn door bondscoach opgeroepen als vervangers. Laatstgenoemden staan onder contract bij Chelsea, Todibo bij OGC Nice. Voor Gusto is het de eerste keer dat hij wordt opgeroepen.

Personele problemen

Oranje kampt met een ware afmeldingsgolf door blessures en ziekte. Mark Flekken, Sven Botman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Memphis Depay, Cody Gakpo en Noa Lang zijn er niet bij in de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

De wedstrijd

Nederland - Frankrijk begint vrijdag om 20.45 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Volgende week dinsdag staat voor Frankrijk ook de oefenwedstrijd tegen Schotland op het programma.