🎥​ | Ook scorende Wout Weghorst kan koploper Bayer Leverkusen niet stoppen

Noah Hoogenboezem • 18:49, 04-11-2023 / Laatste Update: 18:26, 08-01-2024

Bayer Leverkusen is ook na 10 speelrondes de koploper in de Bundesliga. De ploeg van Xabi Alonso won met 3-2 van Hoffenheim en dat was alweer de 9e overwinning dit seizoen. Het doelpunt van Hoffenheim-spits Wout Weghorst was dus niets waard.

Leverkusen, met Jeremie Frimpong in de basis, kwam al snel op voorsprong via Florian Wirtz en Alex Grimaldo zorgde vlak voor rust voor de marge van 2. Hoffenheim kwam vlak na rust terug in de wedstrijd door een doelpunt van Anton Stach en Weghorst schoot 2 minuten later de gelijkmaker binnen. Leverkusen wankelde, maar won toch door de 2e van Grimaldo.

Concurrentie

Leverkusen heeft liefst 28 punten uit 10 wedstrijden en is daarmee duidelijk koploper. Concurrenten Borussia Dortmund en Bayern München spelen zaterdag nog tegen elkaar. Nummer 5 RB Leipzig verloor verrassend van Mainz met 2-0 en staat al 8 punten achter op Leverkusen.