Ook stadions van clubs in Serie A moeten weer bijna helemaal leeg zijn bij wedstrijden
i

Getty Images

Ook stadions van clubs in Serie A moeten weer bijna helemaal leeg zijn bij wedstrijden

Sjors Tanis • 20:21, 08-01-2022 / Laatste Update: 02:37, 12-12-2023

De clubs uit de Serie A hebben zaterdag besloten de komende weekenden niet meer dan 5000 fans per wedstrijd toe te laten. Ze willen daarmee helpen met het bestrijden van het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus in het land.

Betrokkenen bevestigden aan persbureau Reuters dat dit voorlopig gaat gelden voor de weekeinden van 15 en 22 januari.

Nu halfvol

Op dit moment mogen de stadions bij wedstrijden in de Serie A nog voor de helft worden gevuld. Dat is ook dit weekend nog het geval. Zondag speelt AS Roma tegen Juventus en titelverdediger Inter treft Lazio. Daarnaast zijn nog 5 duels. 2 wedstrijden zijn uitgesteld omdat clubs te veel last hebben van besmettingen in de selectie.

3 clubs uit quarantaine

De Italiaanse justitie heeft zaterdag de quarantaine van 3 voetbalclubs uit de Serie A opgeheven. Het gaat om Torino, Salernitana en Udinese. De competitie was naar de rechter gestapt, omdat gezondheidsautoriteiten de clubs in het geheel in afzondering hadden gezet, na besmettingen met het coronavirus bij enkele spelers.

De rechter vond dat niet besmette spelers niet in quarantaine hoefden, omdat ze afdoende zijn gevaccineerd. De beslissing van de autoriteiten om Bologna in afzondering te plaatsen, werd wel gesteund door de rechtbank. Volgens Gazzetta dello Sport kwam dat omdat 'slechts 2/3 van de spelersgroep van Bologna een 3e vaccinatieprik had gekregen'. 2 spelers kregen bovendien eerder deze week pas hun 1e dosis.