Op het veld én in de keuken een kannibaal: Erling Haaland eet runderhart (en lever)
i

Getty Images

Op het veld én in de keuken een kannibaal: Erling Haaland eet runderhart (en lever)

Marcel Roes • 19:45, 10-10-2022 / Laatste Update: 08:54, 12-12-2023

Erling Braut Haaland is een beest. Als de 22-jarige Noorse viking van 1,94 meter over het veld holt, trilt het alsof er een kudde paarden langs trekt. Wat zijn de dieetgeheimen van de Manchester City-aanvaller?

In de documentaire Haaland: The Big Decision vertelt Haaland over zijn eetgewoontes. Hij eet graag het hart en de lever van koeien.

"Kwaliteitsvoeding dat lokaal geproduceerd wordt, is voor mij het belangrijkste", legt hij uit. "Er wordt gezegd dat vlees slecht voor je is... maar dan stel ik de vraag: welk vlees? Het vlees dat je bij McDonald’s krijgt of dat van de plaatselijke koe die gras eet? Ik eet het hart en de lever."

In Britse media wordt op dit dieet gereageerd door Haaland te vergelijken met kannibaal Dr. Hannibal Lecter uit de film The Silence of the Lambs.

Leven als Haaland

Wil je leven als EBH? Nog wat tips: "Het eerste wat ik ‘s morgens doe is naar de zon kijken. Dat is goed voor het biologisch ritme. En mijn water drink ik graag gefilterd, ook dat kan een positief effect hebben op mijn lichaam."