🎥| Op heterdaad betrapt! Barcelona-fans gefilmd terwijl ze 'puto mono' roepen naar Vinicius
i

Getty Images

🎥| Op heterdaad betrapt! Barcelona-fans gefilmd terwijl ze 'puto mono' roepen naar Vinicius

Bart van der Wijst • 00:55, 29-10-2023 / Laatste Update: 00:37, 05-01-2024

Vinicius Júnior heeft opnieuw te maken gehad met racistische leuzen in zijn richting. Het gebeurde bij de overwinning in El Clásico tegen Barcelona. Fans van de thuisclub zouden 'puto muno' hebben geroepen, wat vrij vertaald 'hoerenaap' betekent. LaLiga en Barcelona zijn een onderzoek gestart naar het incident.

Vinicius werd vorige week tegen Sevilla ook al racistisch bejegend. Hij plaatste toen zelf een video's op zijn socials waarin te zien was hoe een fan van Sevilla aapgebaren in zijn richting maakte.

Onderzoek

Barça zegt in een korte verklaring op onderzoek te gaan naar 'elke racistische uiting die mogelijk tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid heeft plaatsgevonden'. LaLiga liet via de Spaanse pers weten dat ze samen kijken naar een mogelijke aanklacht. Het incident werd opgemerkt via de camera van Marca.

Vinicius was al vaker het mikpunt van racisme in de Spaanse competitie. Vorig seizoen maakte hij 10 keer melding van een incident bij LaLiga. De Braziliaan is de voorzitter van een speciale commissie van wereldvoetbalbond FIFA die racisme wil uitbannen in het voetbal en strengere straffen voor discriminerend gedrag zal voorstellen.

Bellingham

Er werd ook gevoetbald in Barcelona. De thuisploeg kwam op voorsprong, maar de in vorm verkerende Jude Bellingham draaide in de 2e helft de score om: 2-1 voor Real Madrid.