Op weg naar 1e landstitel sinds 1990? Napoli wint ook lastig duel bij Atalanta ondanks goal De Roon

Eimert Pruis • 19:08, 03-04-2022 / Laatste Update: 01:29, 08-01-2024

Napoli blijft meedoen om het kampioenschap in de Serie A. Het elftal van trainer Luciano Spalletti won de lastige uitwedstrijd tegen Atalanta, waarbij de Oranje-internationals Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners allemaal een basisplaats hadden: 1-3.

De Belg Dries Mertens stond na een klein kwartier spelen aan de basis van de openingstreffer van Atalanta. De oud-PSV'er ging in het strafschopgebied onderuit na een overtreding van doelman Juan Musso. Lorenzo Insigne benutte de strafschop, wat zijn 119e treffer in officiële duels voor Napoli betekende. Alleen Mertens (144 doelpunten) en Marek Hamsik (121) staan nog voor hem op die lijst.

Nog voor rust 0-2

Insigne gaf in de slotfase van de 1e helft de assist bij de tweede treffer. Na een snel en slim genomen vrije trap kon Matteo Politano scoren.

De Roon brengt spanning terug

Atalanta bracht de spanning na een uur spelen terug. De Roon kopte knap raak. De 'golfbreker' maakte optimaal gebruik van een perfecte voorzet vanaf rechts van Aleksei Miranchuk: 1-2. Invaller Eljif Elmas zorgde in de 81e minuut voor de eindstand.

Napoli op weg naar nieuwe titel?

Napoli, dat voor het laatst de Italiaanse titel behaalde in 1990, staat nu op de 2e plaats. Koploper AC Milan heeft net zoveel punten, maar had daar 1 duel minder voor nodig.