Op weg naar Europees voetbal? Excelsior verslaat Sparta in allerlaatste minuut

Pim Huberts • 18:31, 01-10-2023 / Laatste Update: 00:54, 05-01-2024

Excelsior heeft in de allerlaatste minuut gewonnen van Sparta. Lang leken de punten gedeeld te worden, maar de Ierse aanvaller Troy Parrott dacht daar anders over. Hij hield de volle 3 punten in eigen huis. Het werd 2-1 voor De Kralingers.

Normaal een potje in de lagere regionen van de Eredivisie, maar nu een echte subtopper tussen de nummer 5 en 6 van het land. Jonathan de Guzman opende ruim in de 2e helft op een mooie manier de score voor Sparta, na een aangever van Djevencio van der Kust. 20 minuten later was die voorsprong weer verspeeld: Arthur Zagre kwam 1 op 1 en schoot raak: 1-1.

Ierse spits redt

In de allerlaatste minuut was het dan tóch raak voor Excelsior. Parrott kreeg een geweldig passje van Redouan el Yaakoubi en rondde af. Het leek nog even buitenspel, maar scheidsrechter Jeroen Manschot keurde de goal goed. Lucky Excelsior!

Eredivisie

Door de overwinning komt Excelsior op 12 punten na 7 wedstrijden. Excelsior springt over Sparta heen in de ranglijst en staat nu 5e in de Eredivisie.