Ophef over VAR-beslissing bij slot Juventus - Salernitana: 'Schandalig'

Trevor Wagener • 13:25, 12-09-2022 / Laatste Update: 07:36, 08-01-2024

De Serie A-wedstrijd tussen Salernitana en Juventus (2-2) van zondagavond was er 1 voor in de geschiedenisboeken, zij het niet op een positieve manier. Juventus maakte via Arek Milik in de allerlaatste seconde de 3-2, maar die goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van Leonardo Bonucci. Onterecht, bleek uit de analyse.

Volgens de techniek van Sky Italia stond Bonucci helemaal niet buitenspel op het moment dat de bal werd gespeeld. Sterker nog: na het trekken van de lijnen bleek dat de VAR helemaal géén rekening hield met de positie van Antonio Candreva.

Hete wedstrijd

Hierna ging alles mis: zowel Milik als ploeggenoot Juan Cuadrado kregen de rode kaart voorgeschoteld. Eerder moest Salernitana-speler Federico Fazio al het veld ruimen.

De VAR-beslissing luidde tot veel discussie op met name social media. "Schandalig, zo slecht", schreef voetbalschrijver Willem Haak. Journalist Adam Digby wist ook niet wat hij zag. "De Serie A-officials brengen Instagrams 'IG vs de realiteit' naar een heel nieuw level. Wat een schande, na het 'ingrijpen' van de VAR!" Eens?

Tonight in Turin, Serie A officials took “Instagram v reality” to an incredible level.

Disallowing this Milik goal AFTER USING VAR TECHNOLOGY is an absolute scandal! pic.twitter.com/AR7aNAn7Kz

— Adam Digby (@Adz77) September 11, 2022

Juventus maakte gisteren in de allerlaatste seconde de 3-2 tegen Salernitana. Werd afgekeurd vanwege buitenspel Bonucci.

Maar: volgens de techniek van @SkySport stond de verdediger geen buitenspel en hield de VAR geen rekening met Candreva. Historische blunder. Zó zó slecht. pic.twitter.com/VOMC0MK8xH

— Willem Haak (@WillemHaak) September 12, 2022