Opnieuw levert iedereen bij PSV salaris in
i

Pro Shots / Marcel van Dorst

Opnieuw levert iedereen bij PSV salaris in

Robert Hüsken • 12:23, 26-03-2021 / Laatste Update: 22:09, 05-01-2024

PSV heeft net als alle andere clubs in het betaald voetbal te maken met een forse teruggang in inkomsten. Voor de 2de keer in een jaar maken alle personeelsleden van de club daarom een financieel gebaar. Ook worden investeringen uitgesteld.

Opnieuw gaan alle PSV'ers een deel van hun verdiensten inleveren. Niet alleen de spelers, maar ook de trainers, directie, ondernemingsraad en al het andere kantoorpersoneel zijn akkoord gegaan met een verlaging van hun salaris. Door het niet kunnen toelaten van publiek mist PSV naar schatting 20 tot 25 miljoen euro aan inkomsten (exclusief transferwinsten).

Bonussen

Bij de afgesproken salarismatiging is uitgegaan van het principe dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Vorig jaar in mei leverden de PSV'ers ook al salaris in. De afspraken van destijds liepen tot 1 januari. PSV wil niet zeggen hoeveel geld de nieuwste bezuinigingsronde oplevert, maar duidelijk is dat het om een flink bedrag gaat. Vorige keer waren ging het om enkele miljoenen. De PSV'ers zien nu bijvoorbeeld af van bonussen waarop ze officieel recht hebben.