Oppermachtig Real laat Levante van 'El Comandante' degraderen, Sociedad en Villarreal strijden om plek 6

Eimert Pruis • 01:18, 13-05-2022 / Laatste Update: 21:53, 07-01-2024

Een oppermachtig Real Madrid heeft het lot van Levante bezegeld. 'De Koninklijke' speelde met het lamme Levante, dat na 5 jaar LaLiga weer degradeert naar het 2e niveau. 6-0 stond er na 90 minuten op het scorebord van Estadio Santiago Bernabéu.

Levante is toch vooral het Levante van 'El Comandante'. Dat is de bijnaam van José Luis Morales, mister Levante. Bij elk doelpunt dat de 34-jarige aanvaller maakt salueert hij als een commandant. Helaas voor hem en Levante hielpen zijn doelpunten de 2e club van Valencia niet aan een verlenging in LaLiga.

Pas na winterstop een kleine opleving van hekkensluiter

'Las Granotas' (De Kikkers) kenden een hopeloos seizoen, al ging het na de winterstop een stuk beter. Bijna het gehele seizoen stond Levante onderaan en daar lijkt het nu ook te eindigen. De veilige 17e plek, waar Cádiz nu staat, is onbereikbaar. Niet qua punten wel qua onderling resultaat met Cádiz.

Real Madrid houdt zich niet in

Levante wist ook wel genoeg donderdagavond in Madrid. Real Madrid is dan wel de kampioen, het speelde zeker niet rustig aan. De ploeg van coach Carlo Ancelotti is in voorbereiding op de Champions League-finale van 28 mei en dus speelt het met de volle overgave.

Levante maakt een ereboog voor kampioen Real

Vroege beslissing

Bij rust stond het al 4-0. Linksback Ferland Mendy stoomde op en scoorde in de 13e minuut. Ruim 5 minuten later was het uiteraard Karim Benzema die zijn doelpuntje meepikte. Hij kopte een puntgave voorzet van Vinícius Júnior binnen. De 3e Real-treffer bleef ook niet lang uit. Rodrygo was het eindstation van een fijne aanvallende combinatie.

Modric maakt hattrick aan assists

Vlak voor rust mocht Vinícius Júnior ook op het scorebord komen na weer een heerlijke uitgespeelde aanval. Voor de 3e keer was Luka Modric de assistgever. De Kroatische veteraan is in zijn nadagen op zijn allerbest.

Aanvallers Real in bloedvorm

In de 2e helft gingen de aanvallers van Real lekker door met spelen met de Levante-verdedigers. Benzema kwam met zijn doelpunt in de 1e helft op gelijke hoogte met Real-legende Raúl. Even dacht hij Raúl te passeren op de 2e plaats van Real Madrid-topscorers aller tijden, maar Vinícius Junior tikte nog binnen nadat Benzema iedereen hoorndol had gespeeld.

Hattrick van Vini

De ongrijpbare Vini complementeerde vlak voor tijd zijn hattrick. Heerlijk voor Ancelotti om te weten dat zijn aanvallers in bloedvorm zijn. Big Benz, Vini Jr. en Rodrygo vinden het netje gemakkelijk. Virgil van Dijk is gewaarschuwd.

De golazo's

Veel geknuffel bij Real

Strijd om plek 6

De verbeten strijd om plek 6 in LaLiga is heel interessant dit seizoen. Het levert namelijk Europa League-voetbal op. De nummer 7 gaat richting Conference League. Real Sociedad en Villarreal maakten in de strijd voor die 6e plaats geen fouten. Sociedad won gemakkelijk met 3-0 van het tegen degradatie strijdende Cádiz. Villarreal haalde uit bij Rayo Vallecano (1-5).