FIFPRO eist actie na incident met veldbestormende PSV-fan: 'De zoveelste keer'
i

Getty Images

FIFPRO eist actie na incident met veldbestormende PSV-fan: 'De zoveelste keer'

Trevor Wagener • 18:43, 24-02-2023 / Laatste Update: 02:06, 12-12-2023

Spelersvakbond FIFPRO heeft vrijdag in een statement gereageerd op het bizarre voorval bij PSV-Sevilla van donderdagavond. Toen viel een fan - die al een stadionverbod had - Sevilla-doelman Marko Dmitrovic aan. FIFPRO vroeg de competities, clubs, supportersgroepen en zo'n beetje alles dat met voetbal te maken heeft om een veiligere werkomgeving te garanderen.

In het slot van Europese duel werd Dmitrovic belaagd vanuit zijn rug. De 20-jarige PSV-supporter had kennelijk al een stadionverbod. Iets dat er bij FIFPRO beslist niet in ging. De vakbond zag dan ook een nare trend.

FIFPRO over veldbestormende PSV-fan

"Dit is het zoveelste incident", stelde de bond. "Het vereist een onmiddellijke en gecoördineerde aanpak door de voetbalwereld. Spelers zijn kwetsbaar, eenmaal omringd door alle supporters. Het toenemende aantal aanvallen toont een gebrek aan veiligheid en stewards aan."

Volgens FIFPRO is geweld, bedreiging en andere intimidatie aan de orde van de dag in stadions wereldwijd. Zo somde de bond onder meer voorvallen in Australië, Colombia, Engeland, Frankrijk, Italië en Turkije op. "We kunnen dit niet meer wegzetten als op zichzelf staande incidenten."

After yesterday's incident in the @EuropaLeague match between @PSV and @SevillaFC, it is no longer credible to downplay attacks on players in recent months as isolated incidents.#FIFPRO pic.twitter.com/DJy1xdd7xD

— FIFPRO (@FIFPRO) February 24, 2023

Exit voor de Eindhovenaren

PSV won het Europese duel met 2-0. Door de eerdere 3-0-nederlaag in Spanje is de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij uitgespeeld op het Europese toneel.