Dit zijn de opstellingen van Ajax en Feyenoord voor De Klassieker
i

Pro Shots

Dit zijn de opstellingen van Ajax en Feyenoord voor De Klassieker

Brian Vesseur • 15:30, 24-09-2023 / Laatste Update: 23:57, 08-01-2024

Het is bijna zover: De Klassieker. Dé wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Beide trainers hebben inmiddels hun opstellingen bekendgemaakt voor het duel dat om 14.30 uur begint in de Johan Cruijff Arena. Check hier de opstellingen van Ajax en Feyenoord voor De Klassieker.

Ajax-trainer Maurice Steijn moet het zonder zijn aanvoerder doen. Steven Bergwijn heeft last van een ontstoken verstandskies en kan dus niet spelen. Carlos Forbs verplaatst daardoor naar de linkerkant en Steven Berghuis speelt als rechtsbuiten. Op het middenveld komt er daardoor een plekje vrij.

Basisplaats Vos

Steijn kiest daar zoals verwacht voor de 18-jarige Silvano Vos. De speler uit de eigen jeugd houdt aanwinsten zoals Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk op de bank. Naast Vos staat Kenneth Taylor, ook een speler uit de eigen opleiding. Doordat Berghuis in de aanval staat, is er ook plek voor Branco van den Boomen in de basisopstelling.

LEES OOK: TV-gids voor De Klassieker: Ajax – Feyenoord is niet te zien op de open zender

Ueda op de bank

Bij Feyenoord staat Yankuba Minteh in de basis. Hij vervangt Luka Ivanusec, die geblesseerd is. Santiago Giménez, die tegen Celtic niet mee kon doen wegens een schorsing, staat weer in de spits. Meevaller voor coach Arne Slot is dat de Japanse spits Ayase Ueda fit genoeg is om op de bank te zitten.

Opstellingen van Ajax en Feyenoord voor De Klassieker

Ajax:

Gorter; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Taylor, Vos; Forbs, Brobbey, Berghuis.

Feyenoord:

Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Giménez, Minteh.

Europees

Feyenoord speelde dinsdag tegen Celtic in de Champions League. Dat duel werd in Rotterdam met 2-0 gewonnen. Ajax kwam 2 dagen later in actie tegen Olympique Marseille in de Europa League. Het werd 3-3 tegen de Fransen.