hakim-ziyech-sofyan-amrabat-opstelling-marokko-afrika-cup
Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat in actie op het afgelopen WK / Getty Images

Opstelling Marokko op Afrika Cup: Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat basis tegen Tanzania

17:31, 17-01-2024 / Laatste Update: 17:32, 17-01-2024

Marokko begint woensdagavond aan de Afrika Cup. Om 18.00 uur trapt het land af tegen Tanzania in Groep F. Dat doet Marokko met Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat. De volledige opstellingen vind je hieronder.

De Leeuwen van de Atlas spelen verder met grote namen als Achraf Hakimi (PSG) en Yassine Bounou (Al-Hilal). Op de bank zitten verder Tarik Tissoudali van Gent en PSV'er Ismael Saibari. Noussair Mazraoui zit wegens een blessure niet bij de selectie.

Opstelling Marokko tegen Tanzania

Bij Tanzania zit de Nederlander Miano Danilo van den Bos op de bank. Hij speelde in de Keuken Kampioen Divisie voor FC Eindhoven en bezorgde tot een half jaar geleden spareribs in Eindhoven. De bondscoach van Tanzania volgde hem al langer, zo zei Van den Bos in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Mijn moeder Isabella was erbij en kon wel in tranen uitbarsten", zei Van den Bos over zijn oproep. "Ik belde meteen daarna mijn broer Christopher. Met hem droom ik vaak over grote dingen, en nu ga ik gewoon naar de Afrika Cup. Ik kan niet wachten om straks naast Hakim Ziyech en zo te staan als we tegen Marokko spelen (op 17 januari). Ik leef momenteel in een droom. Zeker als je kijkt naar de situatie waarin ik eerst zat..."

Miano van den Bos in actie voor FC Eindhoven / Pro Shots