De opstelling van Nederland tegen Qatar: Memphis en De Roon krijgen de kans

Brian Vesseur • 15:45, 29-11-2022 / Laatste Update: 12:36, 08-01-2024

Nederland gaat dinsdag om 16.00 uur beginnen aan de laatste groepswedstrijd van het WK 2022. Tegenstander is gastland Qatar, dat al is uitgeschakeld. Oranje heeft een (ruime) overwinning nodig om groepshoofd te worden. Check hier de opstelling van Nederland tegen Qatar op het WK 2022.

Het lag al in de lijn der verwachtingen dat bondscoach Louis van Gaal het een en ander zou aanpassen aan de opstelling, ten opzichte van de formatie tegen Ecuador. Tegen Ecuador had Oranje het lastig (1-1) en kwam het tot weinig kansen. Memphis Depay begint nu - zoals verwacht - vanaf minuut 1. In de vorige wedstrijden was hij invaller, omdat hij nog niet volledig fit was. Het is nog niet zeker of Memphis nu de volle 90 minuten kan volmaken. Hieronder vind je de volledige opstelling van Nederland tegen Qatar.

Opstelling Nederland

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, Klaassen, De Roon; Gakpo, Depay.

𝐎𝐔𝐑 𝐗𝐈 for #NEDQAT! 🔥

Let's make this happen, boys!#NothingLikeOranje #WorldCup pic.twitter.com/SHJpyEUr1y

— OnsOranje (@OnsOranje) November 29, 2022

En check hier de opstelling van Qatar:

Barsham; Miguel, Hassan, Mohamad, Khoukhi, Ahmed; Al-Haydos, Hatim, Madibo; Afif, Ali.

Voorbeschouwing

Dinsdagochtend blikte Sportnieuws.nl-redacteur Trevor Wagener bij ALLsportsradio vooruit op de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Qatar. Hij vergeleek de spelers van het gastland met amateurs en verwacht een makkelijke wedstrijd voor 'ons'. Het gesprek luister je hier terug.

De andere wedstrijd in de groep, tussen Senegal en Ecuador, begint voor alle eerlijkheid tegelijkertijd. Zij strijden in een onderling duel om een ticket voor de 2e ronde (en misschien zelfs de 1e plek in de poule). Wil je liever die wedstrijd zien? Check hier dan even waar je naartoe moet zappen.