Jullie bepaalden de opstellingen van Feyenoord en Ajax: Paixão en Wijndal in de basis
i

Getty Images

Jullie bepaalden de opstellingen van Feyenoord en Ajax: Paixão en Wijndal in de basis

Brian Vesseur • 18:49, 04-04-2023 / Laatste Update: 07:34, 08-01-2024

Feyenoord ontvangt woensdag aartsrivaal Ajax in De Kuip. Op het spel staat een ticket voor de finale van de TOTO KNVB Beker. Zondag - nadat Feyenoord van Sparta won en Ajax gelijkspeelde tegen Go Ahead Eagles - stelde Sportnieuws.nl de vraag welke spelers er woensdag op het veld moesten staan bij beide ploegen.

Opstelling Feyenoord & Ajax door Sportnieuws.nl-lezers

Zo kreeg Igor Paixão de voorkeur boven Oussama Idrissi in de stemming op de Feyenoord-poll, de stemmers op de Ajax-poll kozen Edson Álvarez voornamelijk als middenvelder.

Paixão scoorde in de vorige Klassieker in De Kuip ook. Destijds werd het 1-1. Afgelopen maand won Feyenoord met 3-2 in Amsterdam.

Feyenoord-opstelling

Te beginnen met de Feyenoord-opstelling, als het dus aan de lezers van Sportnieuws.nl zou liggen: Timon Wellenreuther; Marcus Pedersen, Gernot Trauner, David Hancko, Quilindschy Hartman; Mats Wieffer, Orkun Kökçü, Sebastian Szymanski; Alireza Jahanbakhsh, Santiago Gimenez, Igor Paixão.

Ajax-opstelling

En die van Ajax: Geronimo Rulli; Jorge Sanchez, Jurriën Timber, Calvin Bassey, Owen Wijndal; Edson Alvarez, Davy Klaassen, Mohammed Kudus; Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn.