Check hier de opstelling van FC Twente in de return tegen Riga
i

Pro Shots

Check hier de opstelling van FC Twente in de return tegen Riga

Brian Vesseur • 19:45, 17-08-2023 / Laatste Update: 21:34, 11-12-2023

FC Twente is afgereisd naar Estland voor de return tegen FC Riga. De clubs nemen het tegen elkaar op in de derde voorronde van de Conference League. Thuis won Twente met 2-0, nu willen de Tukkers het kunstje afmaken. Check hier de opstelling van FC Twente tegen Riga.

LEES OOK: TV-gids: zo laat en op deze afwijkende zender kijk je live naar FC Riga – FC Twente

Alfons Sampsted en Daan Rots zorgden in de Grolsch Veste voor de doelpunten van Twente. Een ronde eerder was Sem Steijn de held tegen Hammarby. In eigen huis zorgde hij voor de overwinning (1-0), in de uitwedstrijd maakte hij in de 115e minuut de gelijkmaker. Steijn was er in de heenwedstrijd tegen Riga niet bij en staat ook nu niet in de basis.

Volgende tegenstander

Mocht Twente doorbekeren, speelt het in de play-offs voor de Conference League tegen Fenerbahçe of Maribor. Fenerbahçe won het thuisduel met 3-1, de return in Slovenië begint om 20.15 uur. De spelers van Twente (of Riga) kunnen dus het laatste deel van die wedstrijd zien om te zien wie hun tegenstander wordt.

Opstelling Twente tegen Riga

Opstelling Twente: Unnerstall; Sampsted, Hilgers, Pröpper, Brenet; Kjolo, Sadilek; Rots, Regeer, Van Wolfswinkel; Ugalde.

Opstelling Riga: Purina; Jurkovskis, Cernomordijs, Bosancic, Ngom; Musah, Babec, Pena; Douglas Aurelio, Regza, Contreras.

Eredivisie

Tussen de 2 wedstrijden tegen Riga door won FC Twente de eerste Eredivisie-wedstrijd met 4-1 van promovendus Almere City. De Tukkers delen de tweede plek met Ajax, dat ook met 4-1 van een promovendus (Heracles) won. AZ staat na 1 speelronde bovenaan in de Eredivisie, omdat het met 5-1 van Go Ahead Eagles won.