Opstelling! Zo moet Oranje volgens jullie aantreden tegen Polen in de Nations League
i

Getty Images

Opstelling! Zo moet Oranje volgens jullie aantreden tegen Polen in de Nations League

Brian Vesseur • 19:56, 10-06-2022 / Laatste Update: 02:05, 12-12-2023

We hebben nu 2 wedstrijden van Oranje in de Nations League gezien en daarin zagen we ook héél veel spelers voorbij komen. Bondscoach Louis van Gaal wilde iedereen aan het werk zien. We vroegen de lezers van Sportnieuws.nl in dit artikel wat de opstelling moet worden tegen Polen. En dit is de uitslag.

Voor de 17 miljoen bondscoaches waren er nogal wat knopen door te hakken: Jasper Cillessen of Mark Flekken? Tyrell Malacia of Daley Blind? Davy Klaassen of Teun Koopmeiners? Matthijs de Ligt of Nathan Aké? De keuzes zijn - hoe spannend het soms ook was - gemaakt!

Opstelling Oranje tegen Polen (als Sportnieuws.nl-lezers het mochten zeggen)

Cillessen won de strijd dik van Flekken: 73% om 23% (4% voor Kjell Scherpen). De Ligt won net aan de strijd van Aké, terwijl Stefan de Vrij en Jurriën Timber ook een plekje pakten. Denzel Dumfries en Tyrell Malacia zien we terug op de flanken.

Nagenoeg iedereen zet Frenkie de Jong op het middenveld, waar hij hulp krijgt van Klaassen (en dus niet van Koopmeiners). Steven Berghuis is de nummer 10, Memphis Depay en Steven Bergwijn zijn de aanvallers. Over de spitsen twijfelde niemand, zij kregen bijna alle stemmen.