Opvallende taferelen bij Marseille-Villarreal: trainer huurt privé-security in en maar zestien uitfans aanwezig
Fans van Olympique Marseille gooiden rookbommen op het veld bij de uitwedstrijd tegen Shakthar Donetsk © Getty Images

Opvallende taferelen bij Marseille-Villarreal: trainer huurt privé-security in en maar zestien uitfans aanwezig

15:11, 07-03-2024 / Laatste Update: 15:12, 07-03-2024

Olympique Marseille en Villarreal strijden donderdagavond om een plek bij de laatste acht van de Europa League. Het belooft een spannend duel te gaan worden, helemaal door de opvallende taferelen die voorafgaand aan de wedstrijd al aanwezig zijn.

In de vorige ronde van het toernooi speelde Marseille tegen Shakthar Donetsk. Tijdens het duel in Frankrijk ging het toen mis. Er werden door het thuispubliek rookbommen op het veld gegooid. De UEFA heeft Marseille daarom gestraft en de Virage Nord, het deel van de tribune waar de fanatieke Franse fans normaal gesproken zitten, blijft dicht.

Althans, dat was de bedoeling. De UEFA is coulant geweest en gunt Marseille toch volle tribunes. Daarom zullen er nu twee duizend kinderen plaatsnemen op de plek waar normaal de fanatieke aanhang zit.

Privé-security

Dat is niet het enige. Bij Villarreal is Marcelino voor de groep. Hij was eerder dit seizoen nog trainer bij Marseille. De supporters van de Franse ploeg zouden hem nog niet vergeten zijn en daarom zou Marcelino zelfs privé-security hebben ingehuurd om ervoor te zorgen dat er niks misgaat donderdagavond.

De supporters van Marseille staan sowieso bekend om de ongeregeldheden rondom voetbalwedstrijden. Zo waren er eerder dit seizoen geen uitfans van Ajax welkom in de Franse stad. Voor Spaanse supporters van Villarreal is het niet verboden om de wedstrijd te bezoeken. Toch kiezen velen van hen eieren voor hun geld: er worden maar zestien uitfans verwacht in het uitvak.