Opvallendste WK-momenten dag 16: Braziliaanse samba op Sinterklaasavond
i

Getty Images

Opvallendste WK-momenten dag 16: Braziliaanse samba op Sinterklaasavond

Brian Vesseur • 23:17, 05-12-2022 / Laatste Update: 20:34, 07-01-2024

De maandag begon wat stroefjes, met een middelmatig potje tussen Japan en Kroatië. Die wedstrijd werd wel heerlijk afgesloten met een banger van een strafschoppenserie. Maar Brazilië pakte de hoofdrol op Sinterklaasavond met een sloopsessie tegen Zuid-Korea.

1. Brazilië sloopt Son met samba

We moeten beginnen met die wedstrijd van Brazilië. Maandagavond zorgden de aanvallers van Brazilië voor samba van de bovenste plank tegen Zuid-Korea. Het werd een trieste dag voor sterspeler Heung-min Son, die gelukkig zijn verdriet kon verbergen achter zijn masker.

2. Neymar naar de kapper

Voor de wedstrijd kreeg Neymar nog een bezoekje van zijn kapper. Sterker nog: hij liet zijn kapper 12.000 kilometer vliegen om hem in Qatar te knippen. Zo kon hij met een mooie blonde coupe aan de wedstrijd tegen Zuid-Korea beginnen.

3. Livakovic is de held van Kroatië

Liefst 3 penalty's stopte Dominik Livakovic tegen Japan. Een puike prestatie, hoewel de penalty's van Japan ook wel slecht werden ingeschoten. Maar het is Livakovic die ervoor zorgde dat Kroatië naar de kwartfinale van het WK 2022 gaat.

4. Maxima moet kiezen: Argentinië of Nederland

Koningin Maxima heeft opeens een keuze te maken. Juicht ze vrijdag voor Nederland, of voor haar thuisland Argentinië? In aanloop naar het kwartfinaleduel hakte ze de knoop door: Nederland it is!

5. Luxe jacht voor Oranje

De heren van het Nederlands elftal chillden maandag op een luxe jacht. Van bondscoach Louis van Gaal tot een Frenkie de Jong zonder shirt: iedereen genoot van de Qatarese zon.