Oranje bal bij Brabants onderonsje in KKD
Spits Kacper Kostorz in actie voor FC Den Bosch tegen Jong PSV in de KKD, mét oranje bal. © Pro Shots

Oranje bal bij Brabants onderonsje in KKD

20:42, 15-01-2024 / Laatste Update: 07:27, 16-01-2024

De winterstop is alweer voorbij in Nederland, maar lekker voetbalweer is het nog altijd niet. In de Keuken Kampioen Divisie zijn maandagavond 'gewoon' weer twee wedstrijden gepland, die ondanks de waarschuwingen van het KNMI doorgaan. En wat krijg je bij sneeuw? De 'iconische' oranje bal.

Bij Jong PSV - FC Den Bosch had scheidsrechter Boyd van Kommer er vroeg in de eerste helft al genoeg van. Ondanks dat het veld nog goed groen was, besloot hij om de oranje bal in het spel te brengen. Het sneeuwt immers in Eindhoven en als de temperaturen gedurende de avond blijven dalen, is er grote kans dat de witte sneeuw op den duur het veld bedekt en de gewone witte bal niet meer te zien is.

Het KNMI waarschuwde zondagavond al dat er deze dagen veel sneeuw verwacht wordt. Maandag viel er al het nodige, maar vroor het overdag nauwelijks, waardoor de sneeuw niet echt bleef liggen. Maandagavond ging het wel weer vriezen en bleef het ook sneeuwen, waardoor de sneeuw die dan valt wel bleef liggen. Het KNMI gaf dan ook code geel af voor maandag tot en met woensdagochtend.

Ondanks die waarschuwingen kon er wel gewoon gevoetbald worden in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV - FC Den Bosch ging alle kanten op en eindigde in 2-2. Jong FC Utrecht en VVV hielden het scorebord op 0-0.