Oranje-doelman Mark Flekken krijgt 4-klapper om zijn oren tegen Bayern München
i

Getty Images

Oranje-doelman Mark Flekken krijgt 4-klapper om zijn oren tegen Bayern München

Marcel Roes • 19:42, 02-04-2022 / Laatste Update: 05:44, 12-12-2023

Mark Flekken heeft zijn 1e en 2e Oranje-interland achter de rug. Nu is het de vraag of hij genoeg heeft laten zien om bondscoach Louis van Gaal te overtuigen dat-ie in juni ook op mag draven bij de Nations League-duels. En dan in november bij het WK voetbal.

Hij had zijn sollicitatie voor de plek onder de Oranje-lat zaterdag bij Freiburg tegen Bayern München wat kracht bij kunnen zetten. Maar in plaats daarvan kreeg Flekken 4 tegengoals om de oren: 2-4.

Vrije trap

De 1e goal mag Flekken zichzelf aanrekenen. Bij een vrije trap kwam hij ongelukkig uit en sprong hij in het luchtledige. Bayern-speler Leon Goretzka kon de bal in het verlaten goal koppen.

Die openingsgoal zorgde ervoor dat de wedstrijd loskwam. SC Freiburg had niet lang nodig om op gelijke hoogte te komen. Nils Petersen kwam vier minuten na de 0-1 in het veld en een minuut later zorgde hij met een knal in de verre hoek voor de 1-1.

Gepruts

Helaas voor Flekken moest hij daarna nog 3 keer een goal incasseren. Serge Gnabry profiteerde van gepruts in de SC Freiburg-defensie, waarna Kingsley Coman de Nederlandse doelman in de korte hoek wist te verschalken met een harde knal. In de absolute slotfase bepaalde Marcel Sabitzer de eindstand op 1-4.

12 man

Een tijdje had Bayern 12 man in het veld. Corentin Tolisso werd eruit gewisseld, maar speelde nog mee toen vervanger Niklas Süle al binnen de lijnen was.

Na protest van Freiburg lat de match een tijdje stil, daarna werd zonder verdere straffen verder gespeeld.