Oranje helemaal compleet bij laatste training voor duel met Letland: 'Deze groep traint tot het gaatje'
i

Pro Shots

Oranje helemaal compleet bij laatste training voor duel met Letland: 'Deze groep traint tot het gaatje'

Sjors Tanis • 22:11, 07-10-2021 / Laatste Update: 07:06, 05-01-2024

Het Nederlands elftal heeft de laatste training voor de uitwedstrijd tegen Letland met de complete selectie afgewerkt. Op het veld in het Daugava Stadion van Riga verschenen donderdagavond alle 22 veldspelers en 4 doelmannen.

Alleen het 1e kwartier was open voor de media, daarna ging de oefensessie achter gesloten deuren verder.

Complimenten van de bondscoach

"Tot nu toe wel, ja", zei Louis van Gaal even voor het begin van de training tijdens de persconferentie op de vraag of iedereen fit is. "Je traint iedere dag en dat doen we met weerstand. Deze groep traint echt tot het gaatje. Dat is juist het fantastische van deze groep. Of iedereen het gaat redden? Dat moeten we afwachten, hè. Na deze training weer. Ik kan er niets aan doen. Het zou kunnen ja, dat iemand het niet redt en dat ik nog iets meer moet gaan schuiven dan alleen op de positie van Georginio Wijnaldum."

Reserve-aanvoerder Wijnaldum liep in de WK-kwalificatie 2 gele kaarten op en is daardoor geschorst voor het duel met de Letten. Van Gaal weet al wie Wijnaldum gaat vervangen. "Dat was niet zo moeilijk. Maar ik ga niet zeggen wie. Ik ga Letland niet wijzer maken."