Maken zij Oranje nog beter? Deze 8 internationals zijn er de volgende keer (hopelijk) weer bij
i

Getty Images

Maken zij Oranje nog beter? Deze 8 internationals zijn er de volgende keer (hopelijk) weer bij

Brian Vesseur • 14:40, 22-11-2023 / Laatste Update: 20:01, 07-01-2024

Het Nederlands elftal plaatste zich deze interlandperiode voor het EK 2024. In maart van volgend jaar staan de volgende interlands gepland; voor Oranje worden dat oefenwedstrijden. Bondscoach Ronald Koeman wil dan de perfecte selectie kweken voor het EK in Duitsland en hoopt daarbij te kunnen beschikken over de volgende 8 spelers.

Deze spelers misten allemaal de afgelopen interlandperiode en in sommige gevallen óók de interlandperiode daarvoor. Oranje wordt nog een stuk sterker als al deze spelers fit zijn. Zo staan er liefst 7 spelers in de top 10 duurste Nederlanders volgens Transfermarkt.nl.

Frenkie de Jong

Op het middenveld krijgen jongens als Joey Veerman, Mats Wieffer, Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders steeds vaker de kans. Maar als Frenkie de Jong terugkeert, zal een van die spelers ongetwijfeld plaats moeten maken.

De centrale verdedigers

De spoeling was érg dun centraal achterin bij Oranje tegen Ierland en Gibraltar. En dat terwijl Nederland nu bekend staat om de enorme waslijst aan goede centrale verdedigers. Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Micky van de Ven, Sven Botman én Jurriën Timber waren er niet bij. Stefan de Vrij moet vrezen voor zijn plek als die verdedigers weer terugkeren.

Jeremie Frimpong

Lutsharel Geertruida kan op 2 posities uit de voeten en is daarom een prima back-up voor Denzel Dumfries, maar eigenlijk bestaat er geen betere optie dan Jeremie Frimpong. De speler van Bayer Leverkusen is een geboren rechtervleugelspeler.

Memphis Depay

Wout Weghorst is nu vaak de spits met Cody Gakpo, maar Memphis Depay lijkt toch weer de eerste spits te gaan worden als hij weer fit is. Met 44 goals in 88 interlands is hij een zekerheid voor doelpunten.