Oranje-keepster Daphne van Domselaar stopt drie penalty's in Engelse beker
Daphne Domselaar / Getty Images

Oranje-keepster Daphne van Domselaar stopt drie penalty's in Engelse beker

06:39, 08-02-2024 / Laatste Update: 06:39, 08-02-2024

Daphne van Domselaar was woensdagavond de reddende engel van de Aston Villa Vrouwen. In de strafschoppenserie van de kwartfinale van de League Cup, tegen Brighton & Hove Albion, hield zij liefst drie penalty's tegen.

In de reguliere speeltijd werd het 1-1 tussen de twee ploegen. Het kwam dus aan op een strafschoppenserie, waarin Van Domselaar drie van de vier Brighton-penalty's pakte. De andere penalty werd overigens gemist. Aston Villa won de serie dan ook met 2-0 (na allebei vier penalty's te hebben genomen).

Carrière Van Domselaar

Van Domselaar, inmiddels zestienvoudig international van de Oranje Leeuwinnen, speelt sinds afgelopen zomer bij Aston Villa. De Engelse club nam haar over van FC Twente. Met die club werd ze driemaal landskampioen. 

Aston Villa, waar ook de bekende Alisha Lehmann speelt, staat achtste (van de twaalf) in de Engelse vrouwencompetitie. Chelsea staat daar bovenaan.

Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen nemen het op 23 februari op tegen Spanje, in de halve finale van de Nations League. In de andere halve finale staan Frankrijk en Duitsland tegenover elkaar. Voor de finalisten staat er sowieso een ticket voor de Olympische Spelen op het programma. 

Mocht Frankrijk de finale halen, krijgt ook de winnaar van de troostfinale een ticket voor de Spelen. Frankrijk doet als gastland namelijk sowieso mee.