Oranje met 24 spelers begonnen aan trainingsweek: deze PSV'er ontbrak nog
i

ANP

Oranje met 24 spelers begonnen aan trainingsweek: deze PSV'er ontbrak nog

Trevor Wagener • 19:28, 20-03-2023 / Laatste Update: 00:14, 12-12-2023

Oranje is de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar met 24 spelers begonnen. Alleen PSV-middenvelder Joey Veerman ontbrak op de 1e training van de week.

Veerman werd maandag opgeroepen. De 24-jarige speler werd gevraagd om de 1 jaar oudere Frenkie de Jong te vervangen. De middenvelder van FC Barcelona heeft aan het duel met Real Madrid van zondagavond een bovenbeenblessure overgehouden en kan niet mee doen.

Rentree Malen

Donyell Malen betrad maandag rond 17.00 uur wél het trainingsveld in Zeist. De Borussia Dortmund-aanvaller is opgeroepen om de eveneens geblesseerde Ajacied Steven Bergwijn te vervangen.

De training in Zeist van maandag kende volop belangstelling: de sessie werd bekeken door honderden mensen, onder wie veel kinderen.

Wie is (reserve)aanvoerder van Oranje?

Bondscoach Ronald Koeman is begonnen aan zijn 2e termijn als eindverantwoordelijke van Oranje. Eerder was hij dat tussen 2018 en 2020. Virgil van Dijk is en blijft de aanvoerder. De van een blessure herstelde en bij de selectie teruggekeerde Georginio Wijnaldum is meteen benoemd tot vice-aanvoerder.