Deze Oranje-spelers staan op scherp voor een eventuele halve finale op het WK
i

Getty Images

Deze Oranje-spelers staan op scherp voor een eventuele halve finale op het WK

Bart van der Wijst • 19:31, 07-12-2022 / Laatste Update: 08:57, 12-12-2023

Het Nederlands elftal speelt vrijdag tegen Argentinië (aftrap 20.00 uur) voor een plekje bij de laatste 4 van het WK. Oranje moet Lionel Messi zien af te stoppen, al moet dat ten koste van een gele kaart. Toch moeten enkele spelers van Nederland oppassen, zij staan namelijk op scherp. Wie dat zijn lees je hieronder.

Bij Argentinië missen Gonzalo Montiel en Marcos Acuña een eventuele halve finale als zij geel pakken tegen Oranje. Na de kwartfinales worden alle kaarten geschrapt.

Lees hier welke spelers dit WK allemaal op scherp staan

Deze spelers staan op scherp bij Oranje op het WK

Dat betekent niet dat een speler van het Nederlands elftal geen schorsing op kan lopen in het duel met Argentinië. Matthijs de Ligt, Nathan Aké, Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong liggen onder het vergrootglas. Dat viertal heeft al een gele kaart op zak. Een directe rode kaart of 2 keer geel en dus rood levert natuurlijk ook een schorsing op.

Aké is bewust van zijn gele kaart. "Dat is niet lekker spelen. Aan de andere kant: het is belangrijk om te winnen en daarna zien we wel wie gaat spelen", aldus de verdediger van Manchester City op een persconferentie. Over spelen tegen Messi: "Hij is één van de grootste spelers ooit. Het is een leuke opdracht om hem af te stoppen."